Συντάκτες από το Έθνος

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Αναταράξεις στον Πήγασο - Επιστολή Εκπροσώπου στο ΔΣ

ΠΡΟΣ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΚΤΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε ,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους συναδέλφους μου τους οποίους επιθυμώ να κοιτώ πάντα στα μάτια λέγοντάς τους για όλα τα θέματα την αλήθεια και υπερασπιζόμενη τις θέσεις εργασίας ,την αξιοπρέπειά τους και τα συμφέροντά τους και μόνο αυτά με όλες μου τις δυνάμεις,αλλά διατηρώντας, παρά τις διαφωνίες μου σε αρκετά θέματα, ακέραιο τον σεβασμό προς το ΔΣ σας συμβούλιο, και στο σωματείο μας ,επιθυμώ, καταρχήν να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου, γιατί, χτές στον ΠΗΓΑΣΟ, ο κ.πρόεδρος ακύρωσε εμένα και τους άλλους δύο εκλεγμένους εκπροσώπους ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΚΑΙ GOALNEWS όταν ο εκδότης ζήτησε να συζητήσει μόνο με το Συμβούλιο.

Ο κ.Σόμπολος είπε …είμαστε και πολλοι.,αντί να ζητήσει με κατηγορηματικό τρόπο, να παραστούμε.

Αν το είχε κάνει,ως όφειλε δεν θα δεχόταν αργότερα τις διαμαρτυρίες των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑΤΊ ΈΚΑΝΕ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΣΤΟ … ΠΌΔΙ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Αντιλαμβάνομαι ,όπως και οι συνάδελφοί μου οιοποίοι επιθυμούσαν να παραστώ στην συνάντηση, πως, ο κ.Σόμπολος θα αποδεχτεί πως έκανε ένα σοβαρό λάθος ,το οποίο,ελπίζω πως ,δεν θα επαναλάβει στο μέλλον σε κανέναμέσο και σε καμμία συνάντησημε εργοδότη.

Και σταματώ εδώ, γιατί εκείνο που με ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι, αγαπητοί συνάδελφοι, να ενώσω την φωνή μου μαζί σας, για να μη κινδυνεύσει καμμία απολύτως θέση εργασίας στην εφημερίδα μας.

Πιστεύω πως,ισχύει πάντα η απόφασή σας ,που εστάλη, προς τον ΠΗΓΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΟΚΑΣΈ",στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2007, ΑΡ,ΠΡΩΤ, 2237/17-12-07, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΌ ΤΡΌΠΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ "ΠΡΟΚΑΣΕ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…

Ζητώ να καλέσετε εμένα και τον εκπρόσωπο . Σωτήρη Τριανταφύλλου να ερθουμε, μαζί με τους συντακτες υλης να σας ενημερώσουμε άμεσα για τους κινδύνους και υπενθυμίζω πως δεν αρνούμαστε την τεχνολογια. Αρκεί να την χειρίζονται οι συντάκτες ύλης και μόνο αυτοί. Γιατί οι εξωτερικοι συντάκτες οι ρεπόρτερ κάνουν άλλη εργασία ,έχουν άλλες αμοιβές και δεν θα δεχτούν ούτε να κινδυνεύσουν οι υλατζήδες,ουτε να εντατικοποιηθεί η δική τους εργασία και να πασραβιαστείη σύμβασή τους.

Στην εφημερίδαμας ,αυτό είναι ξεκάθαρο και για αυτούς τους λόγους ,ζητώ συνάντηση με το ΔΣ σας συμβούλιο. Επίσης ,σας ζητώ,ως συνβούλιο να παρακολουθείτε στενά τοθέμα των ΕΙΚΟΝΩΝ, μέχρι να διασφαλιστεί, ελπίζω σύντομα,πως δεν θα χάσει την δουλειά του, κανένας συνάδελφος μας.

Στην επόμενη συνάντησή σας με τον εκδότη, παρακαλώ να θέσετε και ερώτημα τι σημαίνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ, γιατί ανησυχούμε. Καθώς έχει γίνει της μόδας στον κλάδο η εθελούσια και μάλιστα για δημοσιογράφους,που έχουν προσφέρει για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους,εργαζόμενοι σκληρά και σε μια μέρα τους πετάνε στο δρόμο,βάναυσα,άδικα και αδικαιολόγητα.

Το συμβούλιό σας πρέπει να υψώνει τοίχο και να μας προατατεύει από πιθανά παρόμοια σχέδια εργοδοτών,παντα και παντού.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Και παρά τις δυσχέρειες των ημερών,με σεβασμό και την πεποίθηση πως μόνο το σωματείο μας μπορεί. Αρκεί να το επιθυμεί και να μας καλεί να συμπορευόμαστε μαζί του για αγώνες ανένδοτους. Απέναντι σε κυβερνητικές,εργοδοτικές και κάθε άλλου είδους απειλές

Η εκπρόσωπος των συντακτών ΕΘΝΟΥΣ-ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πόπη Χριστοδουλίδου

5 σχόλια:

  • Τι είναι πάλι αυτή η εθελοντική απόλυση; Και μη χειρότερα. Το προκασέ το ονόμασαν «πέρασμα σε νέες τεχνολογίες» Για να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

    Από Anonymous Ανώνυμος, Τη 18 Ιανουαρίου 2008 στις 2:25 μ.μ.  

  • Ήξερε ο Σόμπολος τι σημαίνει νέες τεχνολογίες; Γιατί δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις στους συντάκτες και το απέφυγε συστηματικά; Μήπως ήρθε να πει απλά ένα ποίημα που του έμαθαν στην περίφημη συνάντηση και απλά μας πούλησε χωρίς να έχει ιδέα για τι του μίλησαν;
    Ρωτήθηκε τι είναι οι νέες τεχνολογίες και άρχισε να τα μασάει γιατί δεν είχε ιδέα τι να πει! Θα νόμιζε ότι θα μας μοιράσουν play station για να γράφουμε!

    Από Anonymous Ανώνυμος, Τη 18 Ιανουαρίου 2008 στις 11:46 μ.μ.  

  • Αν πραγματικά ήθελαν νέες τεχνολογίες θα είχαν εκπαιδεύσει τους άχρηστους προϊστάμενους και αρχισυντάκτες να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τα κείμενα των συναδέλφων και όχι να τα περιμένουν σε χαρτί γιατί οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα από έναν υπολογιστή. Με εξοικονόμηση στους τόνους χαρτιού που καταναλώνουμε επειδή αυτοί έχουν μαύρα μεσάνυχτα, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί πολύ χρήμα στην εταιρία. Άλλωστε ποιος θα εφαρμόσει τις νέες τεχνολογίες; Αυτοί που νομίζουν ότι το κομπιούτερ δαγκώνει;

    Από Anonymous Ανώνυμος, Τη 19 Ιανουαρίου 2008 στις 2:42 μ.μ.  

  • Me ton emporiko diethinti ti ginetai gaiti akoygontai polla?

    Από Anonymous Ανώνυμος, Τη 23 Ιανουαρίου 2008 στις 7:17 μ.μ.  

  • απολυθηκε χτες απο το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΨΩΧΑΣ,την απολυση εκανε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ και το θεμα είναι σοβαρο γιατι η διαφωνια συντακτη διευθυντη ηταν τετοιου μεγεθους,που η απολυση μπορει να χαρακτηριστει απλωσ προμελετημενη.Τι κρύβεται απο πισω...ποια σχεδια υπαρχουν ...το κλιμα βαρυ στην εφημεριδα,γιατι μετα απο 15 χρονια δεν διωχνεις ετσι εναν συντακτη σου ,που τον είχες επικεφαλη στο οικονομικο του κυριακατικου..

    Από Anonymous Ανώνυμος, Τη 6 Φεβρουαρίου 2008 στις 8:07 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα