Συντάκτες από το Έθνος

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Γιώργος Δελαστίκ: Eκαναν το Μαξίμου Ζωνιανά!


Από το σημερινό Εθνος το κείμενο του συναδέλφου Γιώργου Δελαστίκ είναι αποκαλυπτικό. Θα το βρείτε σε αυτή την διεύθυνση


Κανένα νόημα δεν έχουν οι απόπειρες ανάλυσης του υποτιθέμενου σχεδίου της κυβέρνησης Καραμανλή στο Ασφαλιστικό. Εναν και μοναδικό στόχο έχουν οι άνθρωποι: να αρπάξουν όσα περισσότερα λεφτά μπορέσουν από τα υγιή Ταμεία! Ολα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες. Προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο δραχμές με το κόλπο των δομημένων ομολόγων, χρησιμοποιώντας τους εγκάθετους στις περισσότερες περιπτώσεις διοικητές και τα αδαή σε κάποιο ποσοστό μέλη διοικήσεων. Τους πήραμε χαμπάρι, τους «κράξαμε» και υποχρεώθηκαν να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω, για να γλιτώσουν τους ανθρώπους τους από τη φυλακή. Παράτησαν κι αυτοί τις εκλεπτυσμένες απάτες και έκαναν το Μέγαρο Μαξίμου... Ζωνιανά: Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) υποτίθεται ότι κλέβουν ληστές από τα Ζωνιανά, ασφαλιστικά ταμεία άρχισε να κλέβει ο... «πολιτικός λήσταρχος» Μαγγίνας! Απλούστατη η κυβερνητική πολιτική: έχετε νοικοκυρεμένα Ταμεία με υψηλά αποθεματικά εσείς μηχανικοί, δημοσιογράφοι κ.λπ.; Φέρτε εδώ το 10% των εσόδων σας, εσείς οι δημοσιογράφοι! Ανάλογες κλοπές και στους μηχανικούς και στους υπολοίπους.

  • Η κυβέρνηση Καραμανλή προχωρεί κατ ουσίαν σε κατάσχεση ενός μέρους της περιουσίας και των πόρων των υγιών Ταμείων, για να χρησιμοποιήσει αυτά τα κλεμμένα χρήματα των εργαζομένων σε Κύριος οίδε ποιες δραστηριότητες - γιατί φυσικά κανείς δεν πιστεύει το παραμύθι ότι οι υπουργοί της ΝΔ γίνονται κλέφτες και απατεώνες για χάρη του ΙΚΑ και του ΟΓΑ!

  • Αδιαφορεί παντελώς η κυβέρνηση αν αυτή η υπεξαίρεση πόρων από τα Ταμεία, που δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό, που δεν επιδοτούνται, που δεν αποτελούν κατά κανέναν τρόπο μέρος του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας, τα καταστήσει στο τέλος και αυτά ελλειμματικά μετά την κυβερνητική αφαίμαξη. Οχι μόνο αδιαφορεί, αλλά ουσιαστικά την ενοχλεί να υπάρχουν υγιή ασφαλιστικά ταμεία, γιατί έτσι καταρρίπτονται στην πράξη οι τερατολογίες που χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και να τους κάνει να αποδεχτούν μείωση των συντάξεών τους και αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.

  • Οι δημοσιογράφοι, οι μηχανικοί κ.λπ. ρυθμίζουν μόνοι τους τα των συντάξεών τους. Τα Ταμεία τους έχουν δικούς τους πόρους. Δεν ζητούν ούτε ένα ευρώ ενίσχυση από την κυβέρνηση. Το αγγελιόσημο το πληρώνουν μόνο οι επιχειρηματίες που διαφημίζονται, κανένας άλλος. Δεν είναι κοινωνικός πόρος, δεν το πληρώνει το κράτος. Υποκαθιστά την εργοδοτική εισφορά και εισπράττεται μόνο από τους διαφημιζόμενους. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση έρχεται με τον «λήσταρχο Μαγγίνα» να υπεξαιρέσει τα χρήματά μας;

    Η συνέχεια του δημοσιεύματος στο Εθνος online

    ************************************************************
    Δείτε και το νεόκοπο ιστολόγιο των συναδέλφων της Goal News/

  • 0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



    << Αρχική σελίδα