Συντάκτες από το Έθνος

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Απεργίες, κινητοποιήσεις αλλά και διαφωνίες στο ΔΣ



24ωρη προειδοποιητική απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για τις 12 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή τους συνεδρίαση.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, αποφασίστηκε:

  1. Να συναντηθεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων
  2. Να κληθούν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που προέρχονται από το δημοσιογραφικό χώρο και να ενημερωθούν για το ασφαλιστικό μας πρόβλημα
  3. Να εκδοθεί αφίσα και διαφημιστικό σποτ στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης
  4. να συνεδριάσει αύριο 21 Νοεμβρίου το Μικτό Συμβούλιο για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να οριστεί η απεργιακή επιτροπή.
  5. Εξετάζεται η κυκλοφορία της εφημερίδας των συντακτών «Αδέσμευτη Γνώμη» η οποία είχε εκδοθεί το 1975 στις μεγάλες και επιτυχημένες κινητοποιήσεις του Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ τέθηκε σε ψηφοφορία το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία. Η πλειοψηφούσα παράταξη του Π. Σόμπολου υποστήριξε πως το πλαίσιο των διεκδικήσεων πρέπει να αφορά την απόσυρση του νόμου που προωθεί η κυβέρνηση. Η μειοψηφούσα άποψη υποστήριζε πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε την ίδρυση ενιαίου ταμείου Τύπου. Τελικά πέρασε η πρώτη πρόταση με ψήφους 6 υπέρ, ενώ η δεύτερη πρόταση πήρε 5 ψήφους.

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει επίσης η ΠΟΕΣΥ και το διασωματειακό Τύπου.

1 σχόλια:

  • Συγχαρητήρια! Η κινητοποίηση των λειτουργών του Τύπου, είναι η ΜΟΝΗ ελπίδα να σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για ενοποιήσεις Ταμείων, για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και γενικά με το νέο Ασφαλιστικό.
    Ως ελεύθερος άνθρωπος συντάσσομαι με την προσπάθειά σας.
    Καλό αγώνα στο δύσκολο δρόμο σας.

    Γιάννης Γ. Αγγέλου

    Από Blogger Μια κοινωνία για όλους, Τη 20 Νοεμβρίου 2007 στις 7:36 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα