Συντάκτες από το Έθνος

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΕΘΝΟΣ: ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ



Σύνταξη 1.400 ευρώ με μία τετραετία στη Βουλή...

Ρεπορτάζ του συναδέλφου Λευτέρη Γαλανού, αποκαλύπτει τους πραγματικά προνομιούχους Έλληνες, οι οποίοι έχουν έδρα το ελληνικό Κοινοβούλιο:


«Χρυσά» συνταξιοδοτικά προνόμια έχουν εξασφαλίσει οι Ελληνες βουλευτές, καθώς δικαιούνται σύνταξη με 4 χρόνια βουλευτικής θητείας -συνεχούς ή διακεκομμένης- (συμπληρωμένους 48 μήνες) που ισοδυναμεί με 1.400 ευρώ η κατώτερη, ενώ απολαμβάνουν το δικαίωμα πλήρους σύνταξης στα 17 χρόνια.
Η ανώτερη σύνταξη διαμορφώνεται περίπου στα 4.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 80% της εκάστοτε βουλευτικής αποζημίωσης, που ξεπερνά σήμερα τα 5.600 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση του 3,5% για τη νέα χρονιά.
Ωστόσο, το καθαρό εισόδημα του βουλευτή κυμαίνεται μεταξύ 6.500 και 7.500 ευρώ (προστίθενται τα επιδόματα γραφείου, έξοδα κίνησης, ταχυδρομικά τέλη, οικογενειακή παροχή), ενώ ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών τους στις επιτροπές (κατά μέσο όρο 4 με 5 τον μήνα) μπορεί να αυξήσει το εισόδημά του το λιγότερο από 1.100 έως 1.400 ευρώ.
Χαρακτηριστικά, τον Οκτώβριο που πέρασε, οι βουλευτές - μέλη της επιτροπής Οικονομικών που συνεδρίασε 10 φορές πήραν «μπόνους» συμμετοχής 2.800 ευρώ, εκτοξεύοντας το εισόδημά τους στα 10.000 ευρώ!
Τα... δώραΟσον αφορά τα υπόλοιπα προνόμια, αυτά αφορούν την τηλεφωνική ατέλεια (πρόσφατα ρυθμίστηκαν οφειλές από υπερβάσεις πολλών ετών ύψους 34,3 εκατ. ευρώ), απόκτηση ΙΧ μεγάλου κυβισμού μέσω leasing, δωρεάν γραφείο για τους βουλευτές επαρχίας και δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο (ή καταβολή ενοικίου για αναζήτηση σπιτιού) και προσωπικό πέντε ατόμων.

Η συνέχεια στο Εθνος online

Τα βουλευτικά προνόμια με μια ματιά

2 σχόλια:

  • Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε δει γεμάτα τα έδρανα. Καμία. Εκτός αν μιλάει ο Καραμανλής ή ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Δηλαδή, πληρώνονται κανονικά και παχυλότατα αλλά την κάνουν μονίμως κοπάνα!!! Και μετά, ασχολούνται με τους δικούς μας μισθούς και τις συντάξεις μας.

    Από Anonymous Ανώνυμος, Τη 24 Νοεμβρίου 2007 στις 9:06 π.μ.  

  • Και μείς χτυπιίομαστε για χρόνια και χρόνια ,για να καταλήξουμε να
    βγούμε στη σύνταξη όταν το γλαύκωμα και τα αρθριτικά θα έχουν βαρέσει κόκκινο και θα κυνηγάμε τη μασέλα με το «πι»!!Και βέβαια, το χειρότερο όλων είναι ότι τα λεφτά που θα πάρουμε έκεινη την άγια ώρα, δε θα φτάνουν ούτε για “tender” (διότι στα «80 και τάφο» που θα συνταξιοδοτηθούμε, η ακράτεια είναι φυσικό επακόλουθο του φτερνίσματος)

    Από Anonymous Ανώνυμος, Τη 25 Νοεμβρίου 2007 στις 10:23 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα